به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، مهدی رضازاده در حاشیه برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران به خبرنگار شهرک اظهار کرد: این شرکت در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، آب و پساب فعالیت میکند و دو خدمت عمده دارد. اولین خدمت در حوزه توسعه دانش فنی و صنعتیسازی فرآیندهای پتروشیمیایی و شیمیایی است. برخی هستههای دانشگاهی موفق میشوند به فرمول ساخت محصول جدیدی دست پیدا کنند اما قادر به تجاریسازی و تبدیل آن به یک واحد صنعتی نباشند. این شرکت فرآیند، سازه و معماری، امنیت و... را در کنار یکدیگر جمع کرده و محصول را به تولید انبوه میرساند.
وی افزود: انجام خدمات مهندسی پایه و تفصیلی گروه دوم خدماتی است که ارائه میشود. اگر یک شرکت دانش فنی خریداری شده نداشته باشد، از بین هستههای تحقیقاتی موجود، دانش فنی مورد نیاز را شناسایی و آن را تجاری سازی میکنیم. اگر شرکت، دانش فنی خریداری شده داشته باشد برای تبدیل به یک واحد صنعتی باید طراحی لازم صورت گیرد و تا جزییترین قطعات مورد نیاز آن مشخص شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی طراح فرآیند کیا گفت: طی سالهای گذشته شرکتها در زمینه تولید کاتالیستها و قطعات مورد نیاز به موفقیتهای زیادی دست پیدا کرده و مدعی خودکفایی یا بومیسازی 90 درصدی در تامین این بخش شدهاند. علت این موفقیت ریسک پایین بومیسازی، قابلیت انجام توسط یک شرکت دانشبنیان و فناور و همچنین هزینه پایین آن بوده است.
رضازاده افزود: وقتی سخن از تولید یک ماده شیمیایی و پتروشیمیایی به میان میآید، هزینهها به شدت افزایش مییابد. برای مثال یک واحد پتروشیمایی از 150 تا 350 میلیون دلار هزینه دارد که معادل ریالی آن 7 الی 16 هزار میلیارد تومان است و رقم بسیار بالایی محسوب میشود. کسی که میخواهد چنین ریسکی را بپذیرد و در این پروژه سرمایهگذاری کند، باید به واسطه تضمین یک شرکت ثالث که از تجربه و دانش کافی در این زمینه برخوردار است، این کار را انجام دهد. در حال حاضر چند پروژه با دانش فنی خریداری شده از کشور چین توسط سرمایهگذاران ایرانی را شرکت طراحی فرایند کیا تایید شده است.
وی تصریح کرد: حوزه فناوری قسمتهای مختلفی دارد. بر اساس مدل قیف فناوری، اگر رشد تکمیل نشود، به محصول فناورانه دست نمییابیم. ایران در زمینه تولید علم در جهان رتبه بالایی دارد اما در زمینه تجاریسازی و تبدیل علم به محصول هنوز به موفقیتهای مناسبی دست پیدا نکرده است.
مدیرعامل شرکت طراح فرآیند کیا خاطرنشان کرد: علت این مهم، دشوار بودن اعتماد سرمایهگذاران برای طرحهای نیازمند سرمایه بالاست. این خلا میان سرمایهگذار و طرح سرمایهپذیر باید توسط یک حلقه واسط تکمیل شود. شرکت مهندسی طراح فرآیند کیا دقیقا با شناسایی این خلا و ورود به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از سال 1399 به دنبال رفع این چالش و تسهیل سرمایهگذاری در طرحهای صنعتی است. شرکتهای موفق بسیاری به دلیل همین ناتوانی در تجاریسازی محصول فناورانه شکست خوردهاند.
تعداد بازدید : ۲۴۶ تاریخ: 1402/02/30
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
کاهش 91 درصدی هزینه فروش نشا گل ارکیده در کشور با استفاده از فناوری کشت بافت
یک شرکت فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق شد با استفاده از فناوری پیشرفته کشت بافت؛ ه…تولید لیکوپن ایرانی با خلوص 15 برابری نسبت به نمونه خارجی/ کاهش 65 درصدی قیمت آنتی اکسیدان گوجه فرن…
یک شرکت فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق شد با ساخت تجهیزی تماماً ایرانی، آنتی اکسیدا…ارتقای جایگاه بینالمللی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ارتقای اکوسیستم فناوری ایران است
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به میزبانی این شهرک از شرکتکنندگان پنجمین جایزه بینالمل…