• /نشست خبری/
  • جشنواره پانزدهم شیخ بهایی به صورت مجازی در انتهای آبان‌ماه برگزار می‌شود

  • ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۲

 

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دکتر عبدالحسین رحیمی در این نشست خبری، برگزاری رویدادهای فناورانه را زمینه‌ساز و مشوقی برای ترویج و توسعه فناوری دانست و افزود: برگزاری چنین رویدادهایی در ساختار و توسعه علم، فناوری و نوآوری کشور بسیار اثرگذار است.

وی نمونه این رویدادها را برگزاری هفته پژوهش و فناوری دانست که در نیمه دوم آذرماه سال جاری برگزار می‌شود و یادآور شد: برگزاری این هفته جایگزین پارک‌ها و مراکز تحقیقاتی نخواهد بود، بلکه برگزاری این رویداد به تقویت نقش ترویجی و برانگیزاننده در حوزه علم و فناوری کمک خواهد کرد.

رحیمی با اشاره به برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره ملی شیخ بهایی، اظهار کرد: این رویداد که به همت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود، به نام شیخ بهایی است که نشانه‎‌های نوآورانه متعددی از وی به ما رسیده است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، شناسایی اصحاب ایده در حوزه فن آفرینی را از ماموریت‌های این جشنواره عنوان کرد و ادامه داد: این جشنواره زمینه ارائه طرح‌ها و ایده‌های فناورانه را مهیا و به نوعی فن‌آفرینان را وارد یک رقابت مثبت می‌کند.

وی معرفی فن آفرینان به سرمایه گذاران را از دیگر مزایای این جشنواره دانست و گفت: با این اقدام در نهایت تعدادی از طرح‌ها تبدیل به محصول خواهند شد و از این طریق زنجیره‌ای از ایده تا پدیده و از علم تا عمل و از طرح کلی و مفهومی به کسب و کارهای مبتنی بر فناوری فراهم خواهد شد.

رحیمی، رقابت فن آفرینان را از دیگر ویژگی‌های جشنواره شیخ بهایی نام برد و ادامه داد: این جشنواره از دو بعد "مقایسه ایده‌های فناورانه و کسب و کارها" و "معرفی فن آفرینان به سرمایه گذاران" از اهمیت برخوردار است.

وی با اشاره به برگزاری رویداد "کافه سرمایه" در این جشنواره، خاطر نشان کرد: در این بخش همه سرمایه‌گذاران با صاحبان ایده و کسب و کارهای مبتنی بر فناوری وارد مذاکره خواهند شد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به شیوع کرونا ویروس در کشور با تاکید بر اینکه کشور در سال جاری در شرایط ویژه‌ای قرار دارد، تاکید کرد: ما به همه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها نامه ارسال کردیم که بخش پژوهش و فناوری نه تنها دچار رکود نشود، بلکه پر شتاب‌تر از گذشته و وسیع‌تر به فعالیت‌های خود در این حوزه‌ها ادامه دهد.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن در تلاش هستیم که رویدادهای فناورانه را نیز با توان هر چه بیشتر دنبال کنیم و سعی در گسترش آن داریم هر چند که بخش آموزش دانشگاه‌ها نیز سبک شده است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز در این نشست خبری با بیان اینکه جشنواره ملی فن آفرینی شیخ‌بهایی بستر مناسبی برای توسعه اکوسیستم کارآفرینی کشور است، اظهار کرد: این جشنواره با اثرات مثبت خود موجب رشد صنعت و ایجاد اشتغال در کشور خواهد شد.

دکتر جعفر قیصری توسعه کارآفرینی مبتنی بر فناوری را از مهمترین اهداف جشنواره اعلام کرد و افزود: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی این هدف مهم را به صورت ملی و در میان تمامی فعالان این عرصه در سراسر کشور بسط و گترش می‌دهد.

رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه در این جشنواره به چالش‌ها و نیازهای کشور و بازار توجه ویژه‌ای شده است، ادامه داد: شرکت کنندگان با ارائه طرح‌ها و فناوری‌های خود به رفع نیازهای بازار و موانع و چالش‌های موجود در کشور می‌پردازند.

قیصری با اشاره به شرایط خاص کشور از نظر شیوع ویروس کرونا گفت: با توجه به این شرایط، تصمیم بر برگزاری جشنواره به صورت مجازی گرفته شد و البته داوری‌هایی نیز که به صورت حضوری انجام گرفت که با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی انجام شد.

دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی نیز در ادامه نشست، این جشنواره را برترین و قدیمی‌ترین رویداد فناوری و نوآوری کشور دانست و اظهار کرد: از سال 1382 به همت مدیران وقت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد و اولین دوره آن در سال 1383 برگزار شد.

دکتر عبدالرضا کبیری از حفظ و ارتقاء جایگاه جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی به عنوان برترین رویداد فناوری و فنآفرینی کشور، رونق‌بخشیدن به کسب وکارهای فناورانه و دانشبنیان، زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور، جهت‌دهی به فعالیت‌های فنآفرینانه در راستای حل مسائل و چالش‌های اساسی کشور و ترویج، توسعه و تشویق فرهنگ خلاقیت، نوآوری، فن‌آفرینی و کارآفرینی مبتنی بر فناوری به عنوان مهمترین اهداف برگزاری پانزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی نام برد.

وی افزود: شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، شرکتهای رشدیافته مستقر در پارکهای علم و فناوری، شرکتهای نوپا و در حال رشد مستقر در مراکز رشد، شرکت‌های صنعتی فناور، واحدهای تحقیق و توسعه، سرمایهگذاران خصوصی و دولتی، سرمایهگذاران خطرپذیر و خیرین حامی کارآفرینی و حامیان عرصه کارآفرینی و فناوری کشور مهمترین گروه مخاطبان این جشنواره هستند.

کبیری با بیان اینکه با توجه به شیوع و همه‍‌گیری بیماری کرونا و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، پانزدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی در تاریخ 28 و 29 آبان‌ماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد، تاکید کرد: با وجود تغییرات عمده در مدل برگزاری جشنواره از حضوری به مجازی، تغییر اساسی در محتوای برنامه‌های بخش‌های مسابقه‌ای جشنواره صورت نپذیرفته است.

وی بخش‌های مسابقه‌ای جشنواره را طراحان کسب و کار، فن‌آفرینان (نوپا و رشدیافته) و فرصت‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری (غیرمسابقه‌ای)، نشست‌های انتقال تجربه و نمایشگاه در قسمت غیر مسابقه‌ای جشنواره وجود دارند.

دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ادامه داد: همچنین به منظور گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین، معاون فقید نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «جایزه فناوری صنعت‌ساز دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین» به برترین طرح‌های فناورانه‌ای که به مرحله تولید انبوه رسیده و بر اساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد کرده باشند، اعطا خواهد شد.

کبیری در ادامه به ثبت نام اولیه 501 طرح در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: 336 طرح در بخش مسابقه‌ای طراحان کسب و کار ثبت نام اولیه داشتند که در نهایت 18 طرح به مرحله نهایی این جشنواره راه یافتند.

وی همچنین به ثبت نام 165 شرکت در بخش فن آفرینان جشنواره اشاره و اعلام کرد: 16 شرکت به مرحله نهایی راه یافتند که 9 شرکت نوپا و هفت شرکت رشد یافته هستند.

کبیری در پایان اعلام کرد: داوری مرحله ‌نهایی کلیه بخش‌های مسابقه‌ای انجام و برگزیدگان نهایی انتخاب شده‌اند و در مراسم اختتامیه جشنواره معرفی خواهند شد.

تعداد بازدید : ۳۹۳۷      تاریخ: 1399/08/12

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت