رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اهمیت شکلگیری اقتصاد دانش بنیان گفت: پارکهای علم و فناوری که ماموریت اصلی آنها حمایت از ایجاد و توسعه کسب و کارهای دانشمحور است، نمایی از توسعه اقتصادی یک ناحیه مبتنی بر نوآوری و دانش هستند.
به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، دکتر جعفر قیصری صبح امروز (سه شنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، با بیان اینکه اقتصاد دانایی محور بیش از دو دهه است که در دنیا وجود دارد و دارای چند مولفه اساسی است، اظهار کرد: این مولفهها شامل آموزش، فناوری و پژوهش است.
وی با بیان اینکه مولفههای اقتصاد دانشبنیان موارد گوناگونی است، افزود: سیستم علمی، پژوهش و تحقیق و توسعه، جهانی شدن، فناوری و پیشرفت فناورانه، حقوق مالکیت فکری، سرمایههای انسانی، رقابت و نوآوری از جمله این مولفهها است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از افزایش هزینههای پژوهشی و فناوری، آموزش و پرورش و آموزشهای فنی و حرفهای، افزایش نرخ رشد سالانه خرید نرم افزارهای رایانهای و خرید سخت افزار، رشد خدمات دانشبنیان مانند مطالعات مهندسی و تبلیغات، افزایش خرید و فروش پتنت و خدمات فناوری و افزایش تقاضا برای نیروی کار متخصص به عنوان ویژگیهای اقتصاد دانشبنیان نام برد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید سیاستها و اقدامات لازم برای شکلگیری اقتصاد دانشبنیان اجرا شود، افزود: سرمایهگذاری سطح بالا در تحقیق و توسعه، شرکتهای کوچک و متوسط قوی و نوآور، نیروی کار بسیار ماهر و کاملاً آموزش دیده، دسترسی به فناوری اطلاعات و اینترنت و مشارکت بخش خصوصی در نوآوری در شکلگیری این نوع اقتصاد موثر است.
قیصری با اشاره به اهمیت پارکهای علم و فناوری در اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری که ماموریت اصلی آنها حمایت از ایجاد و توسعه کسب و کارهای دانشمحور است، نمایی از توسعه اقتصادی یک ناحیه مبتنی بر نوآوری و دانش هستند.
وی با اشاره به تعداد مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور گفت: در حال حاضر 194 مرکز رشد و 43 پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد.
رئیس این مرکز علم و فناوری تعداد واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور 7764 واحد عنوان کرد و گفت: تعداد 4577 این واحدها دانش بنیان هستند و استان اصفهان در تعداد شرکتهای دانش بنیان پس از تهران رتبه دوم را دارد.
وی رتبه ایران در گزارش شاخص جهانی نوآوری را 61 عنوان کرد و گفت: حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپها در سالهای اخیر، تاثیر مهمی در ارتقای رتبه ایران در گزارش شاخص جهانی نوآوری داشته است.
قیصری مهمترین مشکل کنونی شرکتهای دانش بنیان را بازاریابی محصولات آنها خواند و افزود: صنایع و سازمانهای بزرگ باید بازار خود را در اختیار این شرکتها قرار دهند تا آنها بتوانند محصولات خود را با کیفیت بهتر و رقابت بیشتر در جامعه عرضه کنند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به استقرار 500 شرکت دانش بنیان و واحد فناور در این شهرک اظهار کرد: گردش مالی آنها در سال گذشته 14 هزار میلیارد ریال و مجموع فروش دستاوردها و محصولات فناورانه آنها بیش از 6 هزار و یکصد میلیارد ریال بود.
قیصری، ارزش محصولات، فناوریها و خدمات صادر شده یک سال گذشته این شرکتها به 18 کشور را 4.7 میلیون دلار اعلام و اضافه کرد: حجم قراردادهای پژوهشی و فناوری واحدهای فناور مستقر در شهرک با صنایع و سازمانهای مختلف نیز بیش از 2 هزار و 200 میلیارد ریال بود.
وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته بیش از 260 دانش فنی توسط واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تجاریسازی شد، خاطرنشان کرد: 23 نشان تجاری نیز توسط این واحدها ثبت شد و بخش خصوصی 230 میلیارد ریال در اراضی شهرک، سرمایهگذاری کرد.
قیصری همچنین با اشاره به دستاوردهای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: در یک سال گذشته شرکتهای دانش بنیان مستقر در این شهرک موفق به ایجاد و راهاندازی 12 خط تولید پیشرفته مبتنی بر فناوری در شهرکهای صنعتی استان در زمینههای مختلف از جمله مکانیک، فولادسازی و محصولات شیمیایی شدند.
وی، ایجاد سه مرکز نوآوری و شکوفایی جدید در مراکز شهرستانی، برگزاری سی و پنجمین کنفرانس جهانی پارکهای علم و فناوری در شهریور 97 با حضور بیش از 550 نفر از 50 کشور، اخذ مجوز از شورای گسترش آموزش عالی و راهاندازی پارک علم و فناوری غیاثالدین کاشانی با همکاری دانشگاه کاشان و واگذاری بیش از هفت هزار مترمربع از اراضی پارک علم و فناوری شیخ بهایی به شرکتها و موسسههای دانش بنیان را از دیگر دستاوردهای یک سال اخیر برشمرد.
وی در ادامه با اشاره طرح احیای تالاب انزلی به روش بایوجمی اظهار کرد: بایوجمی فناوری شرکت دانش بنیان نانو صنعت پرشیا است که از سال 95 مورد استقبال سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و قرار بود طرح احیای تالاب انزلی بوسیله این فناوری در یک هزار و 200 هکتار از تالاب 24 هزار هکتاری انزلی اجرا شود ولی به دلیل مخالفت برخیها اجرای این طرح در 200 هکتار تغییر کرد و به چهار کرت 50 هکتاری تقسیم شد و در نهایت پس از سه هفته از اجرای این طرح، به دلیل مخالفتها و فضای رسانه ای که علیه این پروژه به وجود آمده بود، طرح با ورود دادستان انزلی از اردیبهشتماه متوقف شد.
وی افزود: با توجه به اینکه 10 تیم تخصصی دانشگاهی از دانشگاههای شریف، تهران، صنعتی اصفهان، شهید بهشتی و شیراز و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان آبزی پروری بر آن نظارت داشتند، این طرح به دلیل گمانه زنی های برخی متوقف شده است.
قیصری با بیان اینکه در برخی رسانهها اعداد و ارقام اشتباه و خلاف واقع در خصوص مبلغ قرارداد اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی ارائه شد، تصریح کرد: مبلغ قرار داد این طرح با سازمان حفاظت محیط زیست 25 میلیارد تومان است که چهار میلیارد تومان آن به صورت نقدی و 21 میلیارد تومان آن به صورت اسناد خزانه اسلامی تا سال 1400 تامین میشود.
رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان افزود: پروژه بایوجمی طرحی علمی و قابل تکیه در دنیا محسوب میشود و به تازگی گروهی از سازمان آب و پارک علم و فناوری کره جنوبی برای استفاده از این فناوری برای احیای تالابهای این کشور به اصفهان آمدند و تفاهمنامهای برای انتقال این فناوری به کره جنوبی به امضا رسید.
تعداد بازدید : ۳۴۰۷ تاریخ: 1398/07/23
پربازدیدترینها
درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.
نمایش توانمندی دانشبنیانهای شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در صنعت نفت و گاز
۱۴ شرکت دانشبنیان و فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حضور در پاویون اختصاصی این شهرک …جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی؛ جشنوارهای به وسعت نوآوری
نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی در سالن اجتماعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر…