• در جشنواره ملي فن آفريني شيخ بهايي مطرح شد:
  • وقتي اقتصاد درمان گر اجتماع مي‌شود

  • ۰۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵

كارآفريني اجتماعي يك نوع نگاه اقتصادي به مسائل اجتماعي و يك مفهوم جديد در زندگي امروز ايرانيان است اين كلمه عميق و بنيادي هدف‌ها را دنبال مي‌كند و خود مولد ده‌ها كار اقتصادي ديگر است.

به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحفيقاتي اصفهانُ خبرگزاري ايسنا منطقه اصفهان نوشت: اين‌ها مجموعه جملاتي است كه مهم‌ترين ايده پردازان كارآفريني اجتماعي در هتل عباسي اصفهان و در جريان جشنواره شيخ بهايي مطرح كرده‌اند.

روح‌الله حميدي مطلق در نشست نوآوري كسب و كار اجتماعي در جشنواره شيخ بهايي در هتل عباسي اصفهان اظهار كرد: كسب و كار و راه اندازي يك بنگاه اقتصادي همواره داراي تاثيرات متعدد از جمله تاثيرات اجتماعي استُ براي مثال محيط زيست و آلودگي يك تأثير اجتماعي منفي براي يك كسب و كار به وجود مي‌آيد.

وي ادامه داد: زماني كه به فكر راه اندازي يك كسب و كار مي‌افتيد چه بخواهيد و چه نخواهيد تاثيراتي را بر روي اجتماع اطراف خود خواهيد داشت، حال گاهي اين تاثيرات منفي و گاهي اين تاثيرات مثبت خواهند بود كه اگر تأثير مثبت باشد كسب و كار شدت مي‌گيرد، اما اگر منفي باشد قطعاً با هزينه بيشتري آن را حتي از كشور خارج مي‌كنند مثل كاري كه امروز برخي كشورهاي اروپايي در كشورهاي كمتر توسعه يافته انجام مي‌دهند و كارخانه‌هايشان را در اين كشورها بنا مي‌كنند.

مدير گروه نوآوري و كسب و كار اجتماعي پژوهشكده سياست‌گذاري علم و فناوري و صنعت دانشگاه صنعتي شريف ادامه داد: كارآفريني اجتماعي مفهومي است كه به كشورها، دولت‌ها و سرمايه‌داران و سرمايه‌گذاران توصيه مي‌كند كه هر بنگاه اقتصادي ناگزير از تاثيرات اجتماعي است و بايد همواره مشكلات اجتماعي ديده شوند.

حميدي مطلق تصريح كرد: در اين كشور خانواده‌هاي در معرض خطر، در معرض تهديد و اقشار خاص قرار دارند و ديگر ادبيات اينكه همه‌چيز متوجه دولت است و اين دولت است كه بايد همه‌چيز را سر و سامان دهد تمام شده و پذيرفتني نيست.

وي با بيان اينكه كارآفريني اجتماعي يك نوع نگاه اقتصادي به مسائل اجتماعي است، گفت: مجموعه ساختمان‌هاي پزشكي آراوين در هندوستان مجموعه پزشكي است كه براي درمان آب مرواريد چشم افراد فقير در هند بازگشايي شده و اين مجموعه به قدري بزرگ است كه امروز در آمريكا نيز شعبه دارد و تاكنون 30 ميليون هندي را از نابينايي حتمي نجات داده است.

مدير گروه نوآوري و كسب و كار اجتماعي پژوهشكده سياست‌گذاري علم و فناوري و صنعت دانشگاه صنعتي شريف  تاكيد كرد: در واقع آراوين تجربه مك‌دونالد در خوراكي‌ها و تجربه فوردينگ در خودروسازي را با شكستن برخي تابوها در پيش گرفته است.

با كارآفريني اجتماعي، هيچ كودك فقيري از سرطان نمي‌ميرد

هم‌چنين سعيده قدس مؤسس و بنيان‌گذار موسسه محك در اين نشست گفت: خيلي خوشحالم كه مدنيت در كشور در حال رشد است و اين نشان از بهار در وضع اجتماعي كشور دارد. اينكه امروز كمتر مي‌بينيم كسي در خيابان زباله بريزد و يا اينكه اگر كسي چنين كاري كرد با نگاه‌هاي خشمگين مواجه مي‌شود نشان مي‌دهد كه مردم ايران وارد دوره جديد از مدنيت شده‌اند.

وي ادامه داد: كارآفريني اجتماعي يك مفهوم جديد در زندگي امروز ايرانيان است در واقع اين كلمه عميق و بنيادي هدف‌ها را دنبال مي‌كند و خود مولد ده‌ها كار اقتصادي ديگر است.

 مؤسس و بنيان‌گذار موسسه محك با اشاره به اينكه جرقه تأسيس محك به خاطر بيمار بودن فرزند خودم و مشكلاتي كه براي درمان او داشتم خورد، ادامه داد: محك با جذب كمك‌هاي مردمي به اينجا رسيده است. چراكه حركتي كه آغاز شد شفاف و داري هدف و مسيري روشن بود و به همين دليل مردم به آن اعتماد كردند و فعاليت آغاز شد.

قدس تصريح كرد: هر حركت محك با اينكه يك سازمان مردم نهاد و بخش خصوصي است، اما زير چتر دولت انجام گرفت و همين موجب پيشرفت بيشتر محك شد و ما نبايد هنگام تشكيل يك سازمان مردم نهاد منتظر پول و يا درآمد از دولت باشيم ما بايد خودمان ايده بدهيم و فقط از دولت بخواهيم كه راه را هموار و مجوزهاي متعدد را صادر كند.

وي با بيان اينكه امروز شعار محك اين است كه هيچ كودك فقيري به خاطر سرطان نمي‌ميرد، گفت: امروز محك نه تنها كودكان ايران زمين بلكه كودكان عراقي و آذربايجاني مبتلا به سرطان را درمان مي‌كند. امروز اين موسسه كاري كرده است كه وزير بهداشت دستور داده كه كودكان سرطاني در ايران به عنوان تنها كشور بيمه شوند.

مؤسس و بنيان‌گذار موسسه محك تصريح كرد: بحث كارآفريني اجتماعي را نبايد به ديد يك بنگاه و يا كار نگاه كرد بلكه بايد در اين بحث تعاملات خود با دولت و تعاملات خود با سرمايه‌گذار بتوان مشخص كرد.

بومي‌سازي بانكداري با بانكداري اجتماعي

همچنين در اين نشست محمدحسين حسين زاده مديرعامل بانك قرض‌الحسنه رسالت گفت: بنده تنها چيزي كه بلد نيستم بانكداري است، وقتي در سال 75 شروع به ايجاد يك صندوق قرض‌الحسنه كرديم ديديم نزديك به 60 تا 70 نفر دور و اطراف ما هستند و قرض‌الحسنه بين اين افراد در حال انجام است.

وي افزود: سپس در سال 1387 زماني كه يك بررسي اجمالي انجام داديم متوجه شديم كه نزديك به 500 هزار نفر در اطراف اين قرض‌الحسنه جمع شده‌اند و اولين بانك قرض‌الحسنه كشور در اين سال افتتاح شد.

مديرعامل بانك قرض‌الحسنه رسالت تصريح كرد: مردم از بانك سه چيز را طلب مي‌كنند يك اينكه شرعي باشد دوم اينكه ارزان باشد و سوم اينكه آسان پرداخت كنند ما سعي كرده‌ايم اين سه شرط را براي مشتريان خود فراهم كنيم.

حسين زاده تاكيد كرد: ما سعي داريم كه يك بومي‌سازي انجام بدهيم در واقع مدل‌هاي از افكار خودمان با فرهنگ خودمان در سيستم بانكداري پياده كنيم. اين اتفاق امروز افتاده است و اشتغال، رشد، همگرايي و همبستگي به همراه بعد فرهنگي در اين بانك اثرگذار بوده است.

وي خاطرنشان كرد: اين بانك امروز سه ميليون عضو دارد كه 94 درصد از آن‌ها زير 10 ميليون تومان وام گرفته و در واقع يك ميليون و 497 هزار نفر بين هشت تا 30 ميليون وام دريافت كرده‌اند.

تعداد بازدید : ۴۴۲      تاریخ: 1395/02/25

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت