• بیانیه شورای علمی هفتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
  • بیانیه شورای علمی هفتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

  • ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۲

 

بیانیه شورای علمی هفتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی
سالهای دهه پیشرفت و عدالت فرصتی بی نظیر به حساب می آیند که باید از هر لحظه ی آن استفاده کرد.  سال 1390 خورشیدی به ویژه از جنبه­های مختلف سالی پر اهمیت برای کشور به حساب می­آید. امسال، عملا سال پایه اجرایی پنجمین برنامه توسعه جمهوری اسلامی ایران است. علاوه بر آن نقشه جامع علمی کشور ابلاغ شده و مهمترین و جامع­ترین سند حمایت از توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش در قالب قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش­بنیان و تجاری سازی، نوآوری­ها و اختراعات در این سال اجرا خواهد شد. سال جاری، سال جهاد اقتصادی نام گرفته و علاوه بر اهمیت فعالیتهای منجر به تولید ثروت از علم، بار دیگر الزامات حرکت جهادی مانند خود باوری، ایثار ، تلاش و ایمان بعنوان کلید اصلی توفیق را یادآوری می­کند. این موارد نشان می­دهد حوزه فعالیت کار آفرینی مبتنی بر فناوری سالی پر اهمیت را در حوزه برنامه­ریزی، سیاستگذاری، اجرایی و عملیاتی پیش رو دارد.
شورای علمی جشنواره ملی فن آفرینی شیخ­بهایی، بعنوان تنها جشنواره ملی در حوزه کارآفرینی مبتنی بر فناوری بر اساس رسالت خود مفتخر است موارد ذیل را در معرض دید و توجه ویژه نقش آفرینان اصلی این حوزه از جمله فن آفرینان، مجریان، برنامه­ریزان و سیاستگذاران و سایر دستگاههای ذیربط قرار دهد:
 
1)     توفیق حرکت جهادی به سمت پیشرفت مبتنی بر اقتصاد دانایی محور، نیازمند هماهنگی در سیاستگذاری و یکپارچگی در فرماندهی است. شورای علمی جشنواره معتقد است اگر چه این موضوع در همه ابعاد، مراحل و حوزه­های توسعه علم و فناوری ضروری است، برای فعالیت های اقتصادی مبتنی بر علم وفناوری شامل سرمایه گذاران کار آفرین و فن آفرینان حیاتی است. این موضوع پر اهمیت توجه ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر دستگاههای ذیربط را طلب می کند.
2)     زیر ساخت حقوقی و قانونی مناسب و مطلوب، ضرورت حیاتی و انکارناپذیر فعالیت جهادی شرکتهای دانش بنیان است. قانون " حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات "، قانونی مترقی و با ظرفیتهای بسیار برجسته­ای برای فعالیت­های جهادی شرکتهای دانش بنیان است. تدوین و تصویب آئین نامه اجرایی مربوطه با استفاده از همه ظرفیتهای قانون یاد شده و سایر قوانین موضوعه کشور و با بهره گیری از دیدگاه همه مبادی ذیربط و صاحبنظران در دستگاههای مربوطه،  دانشگاهها، بخش خصوصی و تعاونی توسط شورای عالی عتف  قدم بزرگی در تحقق قانون اهداف این قانون بود که انشاء ا ... با تصویب سریع آن توسط هیات محترم وزیران همراه خواهد شد لکن اجرای دقیق این آیین نامه­ها و دستورالعمل های مربوط به آن توسط کارگزاران وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سراسر کشور و به دور از تمرکز گرایی نقش اساسی در تحقق کامل اهداف یاد شده دارد.
3)     الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت مانند الگوهای متناظر آن در سایر کشورهای جهان برای توفیق نیاز به ساختارهای حمایتی دارد. در همه کشورهای دنیا که تجربه موفقی در توسعه اقتصادی مبتنی بر دانایی دارند پارکها و مراکز رشد و مناطق ویژه علم و فناوری جزء ساختارهای حقوقی، قانونی و اجرایی موثر در این توفیق بوده­اند. توجه دستگاههای اجرایی و تقنینی کشور به توسعه مراکز رشد، پارکها و مناطق ویژه علم و فناوری از جمله در قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان، اگر چه بیانگر توفیق­های بدست آمده است، لکن وظیفه مدیران و کارشناسان این حوزه در ارتقاء توان کارشناسی و مدیریتی و اصلاح فرآیندهای مرتبط با ایجاد و توسعه شرکتهای دانش بنیان را دوچندان می­کند تا بتوانند وظایف مصرح خود در قانون یاد شده را به خوبی به انجام برسانند.
4)     شورای علمی معتقد است، با توجه به ظرفیت­ها و توانمندی­های شرکت­های دانش­بنیان کار آفرین در تمامی حوزه­های کاربردی مورد نیاز کشور ( در بخش­های مهندسی، علوم تجربی و علوم انسانی)، تا زمان عملیاتی شدن کامل سیاستهای کلی اصل 44، وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی و خصوصی باید با ایجاد فرصت لازم ناشی از استفاده از این ظرفیت ها موجبات تکمیل زنجیره علم به ثروت و رونق اقتصادی کشور را فراهم نمایند. در این خصوص اجرای کامل و دقیق جزء الف بند 108 ماده واحده قانون بودجه سال جاری بسیار راهگشا خواهد بود.
5)     تردیدی نیست که مهمترین عامل و پیشران اصلی اقتصاد دانش بنیان کارآفرین، صاحبان ایده­های فناورانه، طراحان کسب و کار  مبتنی بر فناوری و فن­ آفرینان تیزبین و فرصت شناس هستند، که با آگاهی از اهمیت و جایگاه شرکت های دانش بنیان در توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش، هوشمندانه به ایجاد و توسعه شرکتهای دانش بنیان پر توان، مطرح و متکی بر فناوری محوری با قابلیت اقتصادی قابل توجه خواهند پرداخت.
شورای علمی هفتمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، ضمن تقدیر و تشکر از حضور ارجمند همه فن آفرینان، طراحان کسب و کار، سرمایه گذاران کارآفرین، دانشگاهیان، مسئولان و میهمانان گرامی، از برگزارکنندگان این جشنواره کمال قدردانی را ابراز نموده و از درگاه خداوند متعال خواستار توفیق همه تلاشگران عرصه علم و فناوری در اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارند.

تعداد بازدید : ۱۵۸۹      تاریخ: 1390/03/02

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت