طرح جامع |
طرح جامع شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان
|
زمينهاي موردنظر براي احداث شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان با وسعت 520 هكتار در كوهپايه ارتفاعات محمودآباد در شمال غربي اصفهان و در مجاورت دانشگاه صنعتي اصفهان وجود دارد.
بنابراين موقعيت، شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان در منطقهاي است كه به لحاظ عوامل دسترسي در ارتباط ويژهاي با محورهاي صنعتي _ شهري، صنايع بزرگ و اصلي و موسسات آموزشي و پژوهشي قرار دارد. اين موقعيت امكان برقراري ارتباطات علمي تحقيقاتي و تامين نيازهاي متقابل را بين شهرك علمي و تحقيقاتي، صنايع و موسسات آموزشي فراهم مي آورد. 
عناصر تشكيل دهنده ساخت كالبدي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان عبارتند از:
- پاركهاي تحقيقاتي200 هكتار
- فضاي شهري210 هكتار
- فضاي سبز 90 هكتار
- فضاي توسعه شهرك20 هكتار
اجزاي شهرك
- مراكز رشد و رشد مقدماتي واحدهاي تحقيقاتي: محل استقرار و رشد واحدهاي تازه تاسيس
- ساختمانهاي استيجاري: محل استقرار واحدهاي شكلگرفته
- مراكز تحقيقاتي: محل استقرار مراكز تحقيقاتي بزرگ وابسته به سازمانها و صنايع
- آزمايشگاهها و كارگاههاي تخصصي
- واحدهاي توليد نمونه
به طور كلي دو مجموعه زير در شهرك احداث ميگردد:
- پرديس فناوري: محل استقرار شركتهاي طراحي و خدمات مهندسي
- مجموعه شهري: در مقياس يك شهر كوچك ساخته ميشود و محل سكونت محققان و متخصصان مستقر در پارك خواهد بود و داراي بالاترين استانداردهاي شهرسازي دنيا و به عنوان يك شهر نمونه ساخته خواهد شد.
تاكنون ساختمان مركز رشد واحدهاي تحقيقاتي در مساحتي به وسعت 4 هكتار و زيربنايي به مساحت 10000 متر مربع طراحي و احداث شده است.
موقعيت جغرافيايي
وجود دانشگاههاي معتبر، صنايع بزرگ، مناطق وسيع كشاورزي و جاذبه هاي توريستي فراوان، شهر اصفهان را به يكي از قطبهاي اصلي اقتصادي كشور تبديل كرده است. مجاورت شهرك علمي و تحقيقاتي با اين قطب علمي _ اقتصادي كشور موقعيت ممتازي را براي شركتها و واحدهاي مستقر در شهرك براي توسعه فعاليتهاي اقتصادي و ايجاد ارتباطات مناسب با دانشگاههاي منطقه و صنايع ايجاد مينمايد. علاوه بر عوامل فوق، احداث شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان در مجاورت شهر تاريخي و زيباي اصفهان، موقعيت مناسبي را براي زندگي محققان شاغل در واحدهاي تحقيقاتي و شركتهاي مهندسي فراهم نموده است.
|
|
تعداد بازدید: | 30613 | تاریخ به روز رسانی: | 1396/07/30 |